fredag 15 juni 2012

Möte med energinissarna

Det var möte igår med information om energimätningen, och årsförbrukningen. Nissarna är mycket nöjda med resultaten och husen klarar sig otroligt bra i mätningarna. Roligt! Och det märks på våra elräkningar. Uppvärmningskostnaden är låg. Vi gör av med 32kWh/kvm och år, i uppvärmning. Av detta är 26kWh/kvm el och resterande är eldning i kakelugnen.  Det bör tilläggas att under denna mätperiod hade vi den trasiga bergvärmepumpen. Därför ska det göras en ny mätning under hösten för att se vad den nya pumpen drar. Mycket spännande.

Sen var det lite info om området oxå.
  • Dagiset. Det finns två intressenter. En skulle kommun ha möte med idag. Kommunnissen lät hoppfull. Det är inte aktuellt att hyra Arosekens hus för att öppna förskola i. Det beror på arbetsmiljön.
  • Vägen etap 1. Är ej färdigupphandlad än. Man räknar dock med byggstart i oktober. Förhoppningen är att den ska vara klar vintern 2013.
  • Vägen etap 2. Detaljplanen är under skapande just nu. Den borde vara klar inom ett år. Vägen kan sedan stå klar 2014.
  • Cykelbanan utmed den befintliga vägen borde stå klar inom 9-10månader. Den ska sedan kopplas ihop med cykelbanan som hör inhop med vägen etap 1.
  • Hamnen (pågrund av bristande intresse från mig så kanske jag inte snappade upp allt). Det blir en pir med flybrygga ytterst, lite beroende på hur långt fyllnadsmassorna räcker. Bryggorna ska pålas. Det ska muddras till 2m djup. Totalt ska det bli 150st båtplatser. Det kommer itne att finnas uppställningsplatser till samtliga båtar. Det får inte plats pågrund av att marken är kulturresarvat. Sen var det något om en mastlyft som skulle vara vikbar och inte kunde ta mer än 500kg. Och en upptagningsramp av samma modell som på Lövudden. Båtplatserna ska vara till de boende på Gäddeholm. Det sak båtklubben reglera. Vägen ner till båtplatsen kommer inte att åtgärdas. Den kommer att se ut precis som den gör nu.
  • Det kommer inte att läggas yttligare ett lager asfalt inom området. Topplagret är lagt. Om asfalten körs sönder av maskiner ar det maskinägarna som ansvarar för att åtgärda slitaget. Vi som anlitat maskinerna måste se till att detta görs!
  • Lekplatserna är nu helt klara. Kommun kommer att se till att grönytorna klipps. Osålda tomter kommer att klippas av en omgång under sommaren. Sen får de vara som de är.
  • Förhoppningen från kommunen är att vi ska kunna bilda en förening under hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar