onsdag 20 juni 2012

Fördelar med en grannhus

Seså, bygg på tomten brevid nu. Jag har insett massor med fördelar för oss med att någon bygger på tomten brevid.
  • Vindfång. Ja grannens hus blir ett vindfånf och vi får då lä. Igår näsr det blåste så träden vek sig hade det varit skönt med lä NÅGONstans. Som det är nu tar vinden fart över kohagen och pressas in mot vårt hus. Det gör att saker och ting bokstavligen flyger omkring på tomten.
  • Skugga. Det kanske låter knäppt. Men nu när det är så varmt och solen gassar är det rätt skönt att ha skugga och krypa in i. Som det är nu har vi nästintill ingen skugga på tomten under dygnets varmaste timmar.
  • Myggodlingar försvinner. Det är som sagt väldigt blött på tomten nedanför. Och tomten brevis den med för den delen. Nu när det har regnat endel fylls de tidigare testgroparna med vatten och blir fantastiska myggodllingar...
  • Hjorthinder. Hjortar verkar äta precis allt. Urskillingslöst. Om det kommer upp ett hus på granntomten kanske hjortarna mumsar hos dem istället för hos oss. Hjortarna har ett stråk utmed kohagen, och om det då står ett hus mellan hagen och oss verkar det föga troligt att djuren skulle våga sig in till oss och mumsa.
Det är väll det jag kom på just nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar