måndag 4 oktober 2010

Vildsvin på tomten

I går gjorde vi en rätt otrevlig upptäckt. I vår ny sådda gräsmatta var det bökat och fullt med spår efter klövdjur. Vår slutsats blev, men hjälp av "lokalbefolkningen", att det är vildsvin vi har haft på besök.

Så skoj då...

Enligt lokalis kommer djuren från vår baksida, över stenmuren (jag som hade hoppats att den skulle utgöra ett hinder, men nej) eller via ängen och ner på området. Det gäller inte bara vildsvinen, utan även dovhjorten, kronhjorten, älgen och rådjuren och alla andra kända och okända djur. Vi kanske ska ta och öppna zoo? Elstängsel känns just nu som ett alternativ.

Tur att vi valde att ha syren som häck, det tycker inget av djuren om att äta.

1 kommentar:

  1. Välkommen till landet :) hehe
    Tråkigt när det förstörs sådär, projekt man slitit med, men tyvärr...
    Jag hade stora ambitioner när vi flyttade ut att jag minsann visst skulle klara av att ha tulpaner, krokusar, och blommor i största allmänhet... Men det tråkiga är ju att de inte bara äter det de vill, under måltiden lyckas de ju förstöra en hel del också... så vi körde uteslutande med påskliljor till slut, för man tröttnar på att iordningsställa gång efter gång... hoppas era gäster hittar en anna trädgård att mumsa i :) Vi ses imorgon! KRAM

    SvaraRadera