tisdag 20 juli 2010

Jorden är mer platt än högig



Helgen ägnades åt att sprida ut de ca 36 tonen jord på vår tomt. J och Jo jobbade på hårt. Jag stod för markservicen (mins gärna att jag skyfflat jord i dagarna tre innan pojkarna gick loss på högen) i form av matlagning och glada tillrop. Jorden är nu utspridd på hela baksidan, stampad x flera och körd med lastpall gång på gång. Vi har nu tre svackor som vi ska försöka fylla igen och släta ut innan vi är helt nöjda med resultatet.  Planen är att vi ska så gräsmatta inom en månad lite beroende på väder och vind.

Idag var vi på beijers och beställde stenmur till framsidan. Vi räknar med att det kommer att gå åt en sisådär 17 kvm. Det som vi nu måste köpa till för att bygget ska kunna komma igång är singel, stenmjlöl, dräneringsrör, markduk och mer jord. Men det ser vi till att köpa hem när vi fått stenen till muren. Dte lät som om det kunde ta sina veckor innan vi får hem den.

Inredningsmässigt händer det ingenting just nu.  Möblerna står där dem står och planen på nya, andra färger, gardiner, blommor, tavlor och lullull är helt stillastående. Det får vi  tag tag i en annan dag när vi orkar och prioriterar det. Och det är ingen ide att förhasta sig och åka till möbelaffären och köpa på sig något bara för att, nej det får ta den tid det tar. Det är inte tingen, utan ägarna av dem som är det viktiga hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar