tisdag 29 juni 2010

Nu är vi flyttade

Torsdag
Nu drog det igång. Vi åkte hem till mor och far och fyllde vårt släp med soffa och säng. Snälla far och bror hjälpte till att bära, vilket både jag och J var väldigt tacksamma för. Lilla O spenderade dagen med mormor. Efter en första avlastning vid villan och lunch hos MAX så drog vi till lägenheten för att på allvar försöka börja tömma den. En uppgift som vi snart insåg var enorm. I släpet och bilarna fick vi totalt in 29 flyttkartonger per vända. Totalt åkte vi 3 vändor med lådor och en vända med våra sängar. Pojkarna bar flitigt och när kvällen närmade sig var alla mycket trötta. Det kändes som ett bra beslut att vi valde att ta med sängarna till huset, och lät de två yunnamadraserna få stå tillbaka.

Fredag
Uppe med tuppen. Vi tog släpet, åkte till lägenheten och fyllde det återigen med kartonger. Vi fick med oss några enstaka möbler med. Skönt! Det tog oss fyra timmar att fylla och tömma. Lagom till lunch dök mor, Lilla O, Stor mormor och syster upp. Dax att fira midsommar. Vi åkte ut till Anundshög och hade picknick i det gröna. Lilla O älskade det! Tillbaka till huset och iväg för att hämta ännu en vända med saker. Kvällen spenderades med att packa upp alla kökskartongerna och fylla skåpen. J fixade med lampor, sladdar, datorer och flyttade på lådor som jag pekade på. Vi somnade väldigt ovaggade den kvällen.

Lördag
Den stora flyttlassdagen. J vaknade redan 07.00 med ont i kroppen. Vi åkte ut tidigt för att förbereda och packa lådor. Klockan 10 dök gänget upp. Vi hade två skåp och en vanlig kärra. Pojkarna slet som små djur med att få ut alla möbler. Taffel, bäddsoffan, ekborden, fikusen på plattan... och mitt i detta kaos sprang det runt tre hjälpsamma små flickor, som nog mest var i vägen (jag var otroligt glad att O inte var med).  Att sedan fylla skåpen var som att lägga ett jätte tetris. Pappa tog på sig uppgiften att tömma källarförådet, en uppgift som han sent kommer att glömma. Det var som att vandra genom ett teknikens museeum. Två vändor och en trasig hiss senare trodde vi att vi var klara och vinkade hejdå till ett gäng underbara flyttvänner. Vi hade aldrig klarat det utan er! Mormor kom och lämnade lilla O tillbaka till oss.

Söndag
Nudå? Är vi klara nu? Nej, två vändor till med bilen blev det. Lampor, tavlor och en massa löst plock fanns kvar. Lilla O tyckte det var ganska tråkigt med en tom lägenhet. Det fanns verkligen ingenting att leka med. Vi svängde förbi IKEA tillsammans med syster och mormro och inhandlade några måsten. Lampor, säng till O, lådplats.... Söndagen sprang förbi. Vi satte upp endel lampor och försökte röja endel bland lådorna. Men musten och orken infann sig inte riktigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar