lördag 17 april 2010

Trädet fällt

Vi startade morgonen med nybakat bröd. Det är något lyxigt med att kunna hembakat bröd till frukost.

Efter en stadig frukost så begav vi oss till stenbolaget och shoppade loss. Nu är stenen till hallen beställd och den bör komma nån gång nästa vecka. Skönt, då kan vi bocka av det med från vår långa lista. Passade även på att kika på stödmurar. Just nu lutar det åt att vi kommer att köpa DENNA. Verkar vara relativt lätt att bygga, hyggligt pris och den ser bra ut. Nu är det bara kaklen till groventrén kvar. Får fixa det nästa vecka.

Väl ute vid villan började vi rodda med att fälla trädet. Vi fäste linor i trädet och spände  dem i närliggande träd. J måttade och riktade, tog ett djupt andetag och började såga. Tyvärr blåste vinden mot huset, vilket adderade en viss spänning till fällandet. J höll sig dock lugn och fällde trädet som om han aldrig hade gjort något annat i sitt liv. Det föll fint och landade precis där han ville ha det. Ingen anledning att vara orolig med andra ord.

Nu återstår bara det hårda arbetet att såga upp trädet och stapla det på hög. Vi kommer att fortsätta med det i morgon. Vi ska även påbörja flytandet av jordhögen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar