söndag 6 december 2009

Kontraktet påskrivet och tidsplan

Nu sker det
Det händer saker nu. Det är som om det börjar lossna. Nu har vi skrivit under totalentreprenadkontraktet. Vi fick med oss det hem i fredags efter mötet med säljare G. Vi har läst igenom hela högen av papper (ca 1cm tjock) och skrivit på. Så skönt! Så på tisdag så är dte möte med grundkillen K och sen drar det igång, på riktigt.

Insparade slantar
Det känns overkligt stort. Om inte detta gör att man blir vuxen, så vet jag inte vad mer som kommer att krävas. Vi har suttit och vänt och vridigt på räntor och slantar och konstaterat att vi håller oss innan för vår gigantiska ramar. Lånter på lägenheten (ränta 1,12% SEB) komme ratt räcka till att betala den första kontaktskostnaden och mer än halva grunden. Nästa jätte utbetalning blir när räkningen för stommen kommer i början av februari. Vi kommer då behöva dra igång vårt byggkredetiv (ränta 2,25% SEB). Att vi gör så här bidrar till att vi minskar den beräknade räntekostnaden med över 40000kr. Vilken lycka att vi hade utrymme till att låna på lägenheten.

Grannen
Vi har fortfarande inte hört nått från grannen ang. avrinningen från deras tomt. Jag ringer dem i morgon och hör hur han hade tänkt det. Nu kommer vår grundkille börja gräva på tisdag och till sdess är det väldigt bra om vi vet hur grannen hade tänkt sig. Jag vill INTE ha ett vattenfyllt garage, tack.

Tidsplan
  • Tisdag 8/12. Grundkille K börjar gräva för grunde
  • vecka 5 2010. Husstommen levereras och All-bygg börjar at snickra.
  • Midsommarafton, 25/6-2010. Slutbesiktning och överlämnande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar