tisdag 29 december 2009

Kakel, klinker och sten

Idag har vi varit och tittat på kakel, klinker och sten. Det började med att vi valde klinker på golven i badrummen, men insåg snart att det blev billigare att lägga sten! Så i badrummen kommer vi att att Dark Lime kalksten från Stenbolaget, 30x15 och 10x10, och vita golvabia klinker 25x33,5 på väggarna. I hallen blir det slipad soft cream granit 30x60 från Stenbolaget. I tvättstugan blir det brun golvabia klinker 20x20.

Det är idag räknat på en kostand av 250kr/kvm klinker. Nu när vi har valt att lyxa till det med sten så kommer slutnotan att hamna på ca 310kr/kvm. Det känns helt klart överkomligt.

4 kommentarer:

  1. Vad roligt att följa er blogg, kul att ni också bygger med Sävsjö. Vi är verkligen supernöjda med Göran, han är verkligen kanon, har många bra idéer och tips.
    Ser ju ut som ni har koll på vad ni vill ha gällande kakel o klinkers, vi köpte vårt från Golvpoolen i Malmö. Det enda vi inte var nöjda med så här i efterhand när det gäller kakel o klinkers är det svarta golvet i hallen, det blir väldigt smutsigt väldigt fort.... ska bli kul att följa ert husbygge.
    Gott nytt år!

    SvaraRadera
  2. hej, en liten kommentar ang kalksten. det är ju väldigt fint och levande materia, men så svårt att hålla rent och väldigt känsligt för allt som har lite citronsyra i sig, dvs alla tvålar, schampoo. avråder från att ha detta i badrum. hall är ävl tänkbart eftersom man inte har så mycket syror där, däremot borde affären informera er om problemen ni kommer få med kalksten i badrumn. skriver av all välvillja, valde själv kalksten i badrumsmöbel och har enorma problem att hålla rent och slippa syraskador. lycka till!

    SvaraRadera
  3. Oj, det har du ju rätt i(vanlig kemi). Det sa dem ingenting om i butiken. Kan kanske bero på att det var en "pryo" där när vi väl bestämde oss. Nu får vi tänka om. Åter till stenbutiken och titta bara på granit denna gången!
    TACK!

    SvaraRadera
  4. välj granitkeramik (hård klinker som liknar sten) till alla badrum, hall etc. Kostar ca 800 kr/m2 men värt det. hur ofta byter man ut ett golv?
    granit har ni kanske i köksbänk/fönsterbrädor/ev hall. räkna med att även granit behöver lite omvårdnad för att klara sig fräsch. granitkeramiken tål dock allt. passa på att kolla med plattsättaren om hur mycket extra han vill ha för att lägga sten innan ni bestämmer er. det är mer tidsödande och dyrare arbete.

    lycka till

    SvaraRadera