onsdag 9 december 2009

Betalade jag för en grop?

Byggmöte
Idag körde vi byggmöte ute på tomten, eller snarare bredvid. Grävis och hans gäng började redan igår och nu när vi kom ut bestod tomten av 3 stooora hål! Ett för huset, ett för garaget och ett avlångt där avloppet skulle gå. Dagens bästa nyhet var när Grävis berättade ett marken var fantastisk. Det beövs varken sprängas eller pålas. Underbart! Garaget därimot... Tomten lutar endel från 7,99m till 12,18 i bakkant. Det betyder att vi kommer att mura upp två gavlar på graget. Bilen kan ju inte hoppa in i garaget. Det var visst det ända vettiga sättet att slippa vatten i garaget. Och säger grävis att det är så vi sk agöra. så är det så vi gör.



Schaktmassor
Det blev en hel del schaktmassor. Vi kommer att använda endel av det till att fylla ut i framkant mot gatan, endel mot garaget, men sedan måste vi bli av med en HEL del. Planen är att andra tomter på området som behöver ska kunan få komma och hämta. Jag har pratat med kommunen, och vi fick låna tomten brevid att lägga massorna på. Sen när tjälen kommer kan dem komma in med dumprar och hämta jorden. För det är jord, fin jord!




Dagens missöde
Det var en hel del stora bumlingar att gräva upp för grävis. En var så tung att att skopan gick av och bumlingen föll i backen. Som tur var var ingen i närheten och gjorde illa sig. Svetsiss ringdes in och kom och lagade skopan. Ingen fara på taket här inte.



Grannen
Vi träffade grannen nuikäll och diskuterade höjdskillnaden. Det verkar inte bli nån fara på taket. Höjdskillnden mellan tomterna verkar bli mest 20cm. Det tror jag det inte bli nått vattenfall av. Och blir det det så löser vi det då. tycker lite synd om grannen. Det regnade när de byggde stommen (styckebygger), hela tiden! Det har gjort att stommen är så blöt som 20% på sina ställen. De hoppas kunna torka ut den under julhelgen. Jobbigt. Sen berättade grannen lite om övriga grannar. Det verkar som om det bara är barnfamiljer på vår gata så här långt. Det känns skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar