tisdag 16 oktober 2012

Tomtläget just nu

Det är ganska tyst här inne just nu. Men det är för jag är arg på hur Sävsjöträhus sköter sitt jobb just nu. Så jag är hällre tyst än spyr en massa galla, just för tillfället i alla fall.



Så här ser det ut med tomterna i dagsläget. Det börjar fylla på sig. Om man är sugen på e ntomt går det inte längre att vänta och se. För som det är nu så kan just den tomten man är sugen på vara bokad av någon annan.

Och granntomten är SÅLD. Så roligt! Vi kommer att få toppengrannar och herr O och lilla R får ännu fler kompisar. Nästa sommar ska de flytta in, lagom till semstern.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Hittade just er blogg och såg att ni hade problem med Sävsjö. Själva har vi haft stora bekymmer med Myresjö (eller den lokala representanten) och den av Myresjö rekommenderade byggaren Sinva. Det vore intressant att höra vilka problem ni haft.

    G18, Rödvensvägen 8
    Anders

    SvaraRadera
  2. Hej Anders! Hörde bakvägen att ni har problem. Dock inte hur omfattande.

    Kika under "Motgångar", där finns det mesta sammafattat.

    Problemet har i det stora hela varit att de som jobbar på eftermarknad inte jobbar tillräckligt fort/effektivt enligt mig. Deta kan bero på att den säljaren vi hade har slutat för Sävsjö och startade eget. Det har gjort att vår kontakt försvann, och nu är vi lämnade till någon som vi aldrig träffat, och som aldrig har sett vårt hus live. Det som har räddat oss i mångt och mycket är vår totalentreprenad. Sävsjö kan aldrig säga att det är någon annas fel när det inte gått som planerat.

    De entreprenörer vi har haft har varit kalasbra helt igenom. Målarna var förvisso långsamma (1,5 år för att få fasaden klar), men nogranna. Om vi påpekade något så åtgärdades det omgående.

    Vi har tagit in advokater några gånger för att få utlåtanden, och för att försäkra oss om att vi har rätt och på så sätt har vi kunnat pressa på själva med vetskapen att om det inte funkar så har vi rättsläget till vår fördel.

    Vi höll även sista fakturan i två år för att punkterna på besiktningen aldrig blev klara (och nya uppkom... bergvärmepumpen, färg på fönster, ej målad fasad). Jag vet inte hur det hade gått om vi hållit inne de pengarna.

    Viktigt att nämna är att vi ALDRIG har haft konstruktionsfel. Aldrig fara för liv och hälsa.

    Kom förbi och snacka om du vill veta mer!
    /Anna

    SvaraRadera