lördag 11 september 2010

Vedklyven

Idag har vedklyven gått varm här hemma. Vi stod nog i nån timme för att köa klart det som var kvar av björk 1. Nu är det bara björk 2 och ett äppelträd kvar att köra. Sen ska vi såga alla mindre grenar i lagom långa bitar och köra dem med för att sedan lägga dem på tork med alla annan ved. Allt ska sedan eldas med i vinter. Om kakelugnen kan få godkänt av sotaren vill säga.

Målningen av huset går sakta framåt. Men jag har svårt att se slutet på det. Jag är glad om det är klart i år. Nu är de ifs två stycken här och målar på dagarna, om vädret tillåter vill säga, och inte för tidigt på morgonen, för då är det för fuktigt, och inte för länge på eftermiddagen, för det är ju klart att man måste hem. Till jul kanske...

Annars så händer det inte så mycket just nu. Vi försåg säljaren med en lista på ca 30 punkter som vi ville ha åtgärdade, sånt som vi ansåg var "fel". Det var allt från ett knarrande golv till en undran om varmvattencirkulatorn (?) verkligen är installerad.  Vi forstod även efter att ha pratat med IVT killen att den pannan som vi har fått till värmepumpen antagligen inte går att koppla till solpaneler, vilket vi har beställt och vilket står på ritningarna att vi ska ha. Vi väntar fortfarande på att få vår lista åtgärdad.... två, snart tre, veckor efter det att vi försåg säljaren med listan. Tröttsamt är bara förnamnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar