torsdag 17 februari 2011

In process

Det är kallt utanför. Riktigt kallt. Det är skönt att sitta inne och bara njuta av utsikten och värmen här inne. Vi fick el räkningen för december och januari för någon dag sedan. En positiv överraskning. Vi hade väll förväntat oss att den skulle vara dyrare än vad den blev.  Det var någonstans kvittot på att huset är välisolerat och att uppvärmningskostnaden inte är sjyhög trots att vi bor på 198kvm. Vi borde kunna pressa kostnaden ännu mer om vi äldar lite till och vi får ordning på värmepumpen och köksfläkten/kakelugnen.

Värmepumpen ja. Det var en kille här i måndags och tittade på den. Och konstaterade att ja, det är något so är fel, frågan är bara vad. Han tyckte att det var lite konstigt att kompressorn går stötvis och temperaturen fladdrar. Han skulle återkomma till oss så snart han visst något. Ska bli spännande att se vad lösningen blir.

Angående kakelugnen kontra köksfläkten så har Steinwalls kanske kommit på en lösning (det tog dem bara 4mån...).  Det är underligt att det ska ta sån tid att finna en lösning på något som har varit ett känt problem i 15år. Aja, nu finns det en lösning, nu ska den bara implementeras och testas och förhoppningsvis fungerar den inte bara i teorin, utan även i praktiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar